Geen nieuwe functies voor Windows 7 na januari 2015.

Deze week;
Microsoft heeft een herinnering aan de consument afgegeven, dat de Algemene ondersteuning/Mainstream Support zal stoppen en over zal gaan in uitgebreide ondersteuningsperiode/Extended Support voor Windows 7 na 13 januari 2015

windows-logo,L-B-253487-3

Dat betekent dat Windows 7 klanten wel beveiligingsfixes tot 2020 zullen verkrijgen, maar het platform zal geen nieuwe functies meer verkrijgen. Deze verandering beïnvloedt alle tien versies van het Windows 7-platform.

“Extended Support duurt vijf jaar en omvat beveiligingsupdates zonder kosten, en betaalde hotfix-ondersteuning. Daarnaast zal Microsoft geen verzoeken om veranderingen in het ontwerp of functies in de Extended Support accepteren”, zegt de support pagina.

Versies van Windows 7 die overgaan in uitgebreide ondersteuningsperiode/Extended Support omvatten Enterprise, Enterprise N, Home Basic, Home Premium, Professional, Professional N, Starter, Starter N, Ultimate en Ultimate N. Windows Embedded Handheld 6.5 zal ook overgaan in Extended Support werking op 13 januari 2015.

 

Lifecycle Windows 7

Microsoft Windows 7 Life Cycle

Windows 7 is niet het enige besturingssysteem die overgaat in de “Extended Support”. De 12-versies van Windows Server 2008 hebben slechts zes maanden te gaan van de reguliere ondersteuning, net als Windows Storage Server 2008, Dynamics C5 2010/NAV 2009/Nav 2009 R2 en Exchange Server 2010 Enterprise/Standard. Dus ook deze zullen overgaan in Extended Support.

Windows Server LIfe Cycle

Windows Server 2008 Life Cycle

Klanten die vasthouden aan Windows 7, kunnen de komende zes maanden nemen om te kijken of Windows 8 de oplossing is of af te wachtten totdat Windows 9 ‘Threshold’ uitkomt, of te blijven bij het huidige platform Windows 7 ondanks het gebrek aan nieuwe functies.
Windows 8, Mainstream Support eindigt op 9 januari 2018 en de Extended Support eindigt op 10 januari 2023, Windows 8.1 kan de weg zijn voor klanten die op zoek naar de nieuwste functies.

windows-8-logo-370x264

____________________________________________________________________________

We kunnen dus bij deze bevestigen dat Microsoft bezig is met Windows 9 als opvolger.

windows 9

Het gerucht ging al door de wandelgangen dat Windows 9 ook gratis wordt.

____________________________________________________________________________

Levens cycles voor alle Windows Producten van Microsoft vindt u op onderstaande link.

Windows Life Cycle

____________________________________________________________________________Advertisements

About Xap2
I'm a ICT Professional specialist in Multi Media or Technical, Multi Media Consultant.

Comments are closed.

%d bloggers like this: