Xbox 360 Kinect E3 2011 “The Future of KINECT”

Een tijd geleden schreef ik dit artikel voor Foobs.nl. Dit is inmiddels achterhaald en de Update voor de Xbox 360 Dashboard is inmiddels gelanceerd, Windows Phones zijn uit met de Xbox Live aansluitingen. Ik zal t.z.t dit gaan upgraden, maar voor nu was het handig om dit artikel ook nog te plaatsen hier.

Xbox 360 Kinect E3 2011 “The Future of KINECT”

Written by Steve E.J. Sapthu

De Xbox 360 Kinect is geboren uit competitie met de Wii en Sony. Als Basis voor de KINECT heeft de film “Minority Report” met Tom Cruise gestaan. De Xbox 360 was al grafisch een top systeem, dit is met Sony Playstation 3 en de nieuwe Nintendo Wii alleen maar uitgebreid. Eigenlijk zijn er maar 3 Console makers zoals we kunnen zien, aan de jaarlijks terugkerende Games Beurs in USA, de E3, waar E3 staat voor Electronic Entertainment Expo 2011 waar de 3 grote bedrijven die Entertainment consoles maken hun visie laten zien. E3 staat dus voor Electronic Entertainment Expo. De 3 grote Game console bedrijven zijn dan ook Sony, Nintendo en Microsoft natuurlijk hebben we ook de PC nog maar dat is een onafhankelijk bedrijfsplatform, wordt niet gemaakt door 1 bedrijf alleen, zoals de Mac, dat wel is.

Ik heb de E3 2011 ook gevolgd, de Xbox 360 kant dan wel te verstaan, ik kan je dus ook vertellen wat de toekomst is van de KINECT en die toekomst begint al dit jaar. Ik zal ook zoveel mogelijk screenshots en video’s in dit artikel plaatsen zodat u een beter idee over alles wat te krijgen is en waar aan wordt gewerkt heeft.

Zo heb ik gebruik gemaakt van 2 Xbox Live accounts, 1 van een kennis in USA, en 1 van mijzelf in EU/NL. Wij hebben hier in NL of in de EU überhaupt nog niet de mogelijkheden die ze in de USA hebben.

Zo wordt er via de Xbox live Netwerk, dit is een Betaaldienst van Microsoft waar dit jaar ook de Mobile telefoons op worden aangesloten en de opvolger van Windows 7, die ons voorzien van allerlei Entertainment diensten.

Entertainment is het Hot woord tegenwoordig in Gaming omdat het niet meer alleen om Gaming gaat, maar het totaal plaatje hoe wij kunnen worden entertaint.

De Entertainment die in de USA via Xbox Live op de Xbox 360 Console wordt gegeven zijn;

 • Video Marketplace (Films huren/bekijken/kopen)
 • Music Marketplace (Music huren/kopen/luisteren)
 • Game Marketplace (Games bekijken/Kopen/Demo)
 • Inside Xbox (Alle nieuwe aanbiedingen en mogelijkheden worden hier weergeven)
 • My Community (Nieuwste Apps zoals; Facebook en Twitter)
 • Spotlight (Alles wat in het zonnetje wordt gezet)

Nog een aantal andere opties die je ziet, zodra je aanlogt met je Xbox 360 KINECT op de Xbox Live netwerk. Let wel onderstaand is alleen te verkrijgen in USA op het Xbox Live Netwerk in de USA. Hiermee wil ik aangeven wat de mogelijkheden zijn en wat wij in de toekomst wel onze richting zien op komen.

Video Marketplace

De volgende opties;

 • Zune
 • ESPN
 • NETFLIX
 • huluPlus
 • NBC NEWS
 • Video Library

 Music Marketplace

 • Zune
 • Last.fm
 • Music Games and Stores
 • Top Ten Music Videos on Zune
 • Music Library

Inside Xbox

 • Geeft je reviews van alle komende Games, Video’s, Music en toekomstige Features die worden verbonden met de Xbox Live netwerk.

My Community

 • KINECT Fun Labs
 • Video KINECT
 • Facebook
 • Twitter
 • Avatar Marketplace
 • Gamer Spotlight

Game Marketplace

 • Explore New Games
 • New for Arcade
 • Game Library

Wanneer je aanlogt op de Xbox 360 KINECT ziet het menu display er zo uit.

Door omhoog of omlaag te bewegen met de knuppeltje/d-pad op de controller kan je door de menu’s scrollen.

Door met je hand te gaan zwaaien kan je de KINECT menu oproepen.

Door met je hand op de icoon te gaan staan, waardoor je de optie selecteert en opstart, kan je de Applicaties of selecties gebruiken.

Nogmaals de opties die je hier ziet weergeven zijn verkrijgbaar alleen maar in USA of waar deze opties beschikbaar zijn. De Europese en Nederlandse Xbox Live Netwerk is hier nog niet op gemaakt.

Zo kan je in Amerika TV kijken via huluPlus, ESPN, NBC News, Netflix of zelfs Sky

Zo kan je via last.fm radio luisteren via de diverse stream radio zenders die via het internet verkrijgbaar zijn, tegenwoordig heeft elke radio station live streaming.

Via de Zune optie kan je muziek/video aanschaffen of opzoeken die je wilt kopen tot de laatste en nieuwste die uit zijn gebracht.

ESPN optie is de Entertainment Sport Network waar je op dit ogenblik Sport kan volgen.

Video Kinect optie is de Video Chat apps via de MSN/Hotmail optie en dit alles in HD kwaliteit. Zo zoomt de camera in op je wanneer je beweegt en volgt hij je, zo is de microfoon heel gevoelig en kan alles weergeven maar ook onderdrukken. Zo hebben we dit kunnen testen toen ik in het buitenland was. Zelfs wanneer er weinig licht is is de weergave uitstekend en van hoge kwaliteit, wat je met vele cams hebt is dat het te donker wordt en je licht aan moet doen is dat bij de KINECT camera niet het geval.

De Apps KINECT Fun Labs vindt ik zelf het leukst, dit geeft weer de apps waar aan wordt gewerkt of beschikbaar zijn met KINECT.

De volgende 4 Apps zijn beschikbaar via Fun Labs ook in Nederland en dan ook in ons eigen taal.

Via de verschillende apps kan je via de KINECT sensor je zlef of gebruiksvoorwerpen/speelgoed inscannen die dan weer worden omgezet in bewegende animaties waar je iets mee kunt doen.

Zo zijn ze nog bezig om je zelf als Avatar  in te scannen die je vervolgens in de diverse games kan gebruiken.

Kinect Fun Labs for Xbox 360 (Filmpje op Youtube)

http://youtu.be/gbwNGA_QvPc

http://youtu.be/gbwNGA_QvPc?hd=1 (HD link)

 Avatar

Avatar is een character die je aanmaakt zoals onderstaand is aangegeven.

Je kan de character aankleden met allerlei soorten kleding die je kan kopen of vrij kan spelen, zo zijn er ook standaard kleding en attributen waarmee je je character kan kleden.

In sommige games kan je nu al met je Avatar spelen zoals in `Bomberman Battle Fest`

Nog leuker is als je je zelf kan inscannen en daarmee kan spelen.

Via de Apps Kinect Me kan je je zelf al inscannen alleen beperkt dit ng tot het alleen maar foto´s maken die je dan weer kan uploaden naar Facebook e.d.

Met de laatste optie alle foto´s of dergelijk te uploaden naar je Facebook account hebben ze de nieuwe generatie van communicatie verbeterd, zo ook heeft Microsoft Skype opgekocht. Kan je je voorstellen als je via de Skype Apps je vrienden die verbonden zijn met Xbox Live direct mee kunt Video Chatten.

http://blogs.msdn.com/b/msgulfcommunity/archive/2011/05/10/imagine-the-future-with-skype-kinect-wow.aspx

http://www.wouldyoukindly.com/microsoft-acquires-skype-plans-to-support-xbox-360-and-kinect

Zo ook werkt Microsoft eraan om in de opvolger van Windows 7, OS Windows 8 Xbox Live te integreren als entertainment optie. Xbox Live zal dan omgedoopt worden als dat al niet is gebeurd naar Windows Live. En alle opties zullen dan via je Mobile telefoon of zelfs via je PC/Tablet/Xbox 360 entertainment te verkrijgen die je kan opstarten/gebruiken/opnemen.

Microsoft Windows Phone 7 XBox Live

http://youtu.be/BB3EDy3dXow

http://youtu.be/BB3EDy3dXow?hd=1 (HD Link)

Xbox LIVE games on Windows Phone 7 – Gameloft

http://youtu.be/5w0TQHmMk4Q

http://youtu.be/5w0TQHmMk4Q?hd=1 (HD Link)

Play Games With Windows Phone 7

http://youtu.be/Z_CR-5HHMEk

In dit filmpje loopt het geluid te snel op de beelden, maar je krijgt inzicht in de diverse platforms waar het op draait.

 

Windows 8 partner demo

http://youtu.be/7MnEndww2YQ

http://youtu.be/7MnEndww2YQ?hd=1  (HD Link)

Stel je voor dat je op weg bent naar huis in de trein en je via je mobile een Film bent begonnen te kijken, zodra je thuis bent kan je het via je PC/Tablet/Xbox 360 verder kijken waar je gebleven bent. Waar Ziggo & UPC met Streaming Video/Films de baan hebben gebroken, is dat ook al beschikbaar op de Xbox Live Netwerk.

Zo heeft Microsoft op de E3 aangekondigt dat de Apps Youtube binnenkort verkrijgbaar is op de Xbox Live Netwerk en nog meer andere Apps. Of deze direct voor Nederland beschikbaar zullen zijn ligt aan de vertaling die diverse Apps moeten doormakenen of die beschikbaar zijn. We zien al dat het bij heel veel Software/films een tijd duurt eer er een NL versie is. Ik kan me ook voorstellen dat de Windows Live Netwerk straks de voertaal Engels zal zijn om het internationaal beter te kunnen aanbieden met optie dat je voor je eigen taal kan kiezen als dat mogelijk is. Doordat Microsoft de laatste jaren heel veel entertainment bedrijven heeft overgenomen of heeft ingelijfd kunnen ze alles afstemmen op hun Windows/Xbox Live Netwerk.

Op de E3 lieten ze ook de nieuwe Games zien hoe dat er allemaal zal uitzien wanneer ze gelanceerd worden in 2012 of eind dit jaar. Heel veel bestaande Games hebben hun opvolger met de KINECT verbonden waardoor er een nieuwe manier van de Games besturen is ontstaan. Wanneer je Iron Man fims hebt gezien zie je dat de Hoofdrol speler wanneer hij zijn ironman suite aan het maken is of in zijn lab bezig is ook handbesturing gebruikt. Deze handbesturing is dus waar je aan moet denken wanneer je de Games speelt. Heb de diverse Games ook mogen zien als Demo en moet zeggen zelfs Sesamstraat is voor volwassenen heel leuk om te spelen. De simpelste Games zijn extra leuk geworden omdat je zelf de controller bent geworden.

Er staat dus heel wat op stapel, wat onze manier van spelen wederom na de Wii drastisch zal veranderen. Ook heeft de KINECT natuurlijk richting de PC nogal wat voor opschudding gezorgd, zo wordt er evenzo aan de PC versie gewerkt door diversen en zijn daar ook de mogelijkheden onbegrensd.

Voice Activation / Stem besturing

Wat nu ook al te gebruiken is de Voice Activation/Stem Besturing. Door de geintregreerde microfoon in de KINECT sensor kan je natuurlijk in KINECT chat je verstaanbaar maken zonder de koptelefoon met mic op te hoeven zetten. Zo kan je dus direct je Xbox 360 aansturen met je stem. (Dit is ook al verkrijgbaar in NL) Door simpel ‘Xbox’ te zeggen reageert de Xbox 360 door links onderin met de Microfoon icoon en de volume terug te komen. Dit geeft dus aan dat stembesturing is geactiveerd. Zo kan je Games opstarten en films e.d.

Hieronder heb ik de stem commando’s die je kan gebruiken om je Xbox 360 KINECT aan te sturen

How to control your Xbox 360 console by using your voice with Kinect.

With Kinect voice recognition, you can control your Xbox 360 console. To use Kinect voice commands, start by saying the word “Xbox”. Once you say “Xbox”, the Kinect speech bar opens at the bottom of the screen.

After you say the word, “Xbox”, you can say any word or phrase that appears on the screen to open that item.

For example, you can say “Xbox Friends” to view your friend list.

Here are some examples of things you can say to Kinect:

  If you want to…   Say this…
  Go to the Kinect Hub   “Xbox Kinect”
  Play a disc   “Xbox play disc”
  See more options in the Kinect Hub   “Xbox next” or “Xbox previous”
  Sign in to your profile   “Xbox sign in”
  Start the Kinect Tuner   “Xbox Kinect Tuner”
  Start Kinect ID   “Xbox Kinect ID”
  Open or close the disc tray   “Xbox open tray” or “Xbox close tray”
  Go to the Xbox Dashboard   “Xbox Dashboard”

You can use the following voice commands while watching videos or listening to music using Zune Last.FM (available in the US and UK only), Sky Player (UK only) or ESPN (US only):

  If you want to…   Say this…
  Fast forward a video   “Xbox fast-forward”
  Rewind a video   “Xbox rewind”
  Pause music or video   “Xbox pause”
  Play music or video   “Xbox play”
  Skip forwards   “Xbox next”
  Skip back   “Xbox previous”

For example, if you are watching a movie using Zune, say “Xbox fast forward” to move forwards through the movie. Say “Faster” to move more quickly through the movie. When you get to the part of the movie that you want to see, say “Play.”

You cannot turn the console on or off with voice commands. Voice commands are not available while watching videos from the Video Library or Netflix, or while listening to music from the Music Library. Voice commands are also not available when playing movies or music from a disc.

Note Individual Kinect games may also support voice commands. To find out if a particular game supports voice commands, refer to the game manual or on-screen tips while playing the game.

TV kijken en Games spelen wordt leuker doordat je niet meer je stoel uit hoeft te komen of de afstandsbediening niet kan vinden.

Zo heb ik ook nog de optie Face Recognition/Gezicht herkenning  aanstaan. Wanneer de KINECT sensor mij ziet wordt ik dus aangelogd onder mijn account. Vervelend met anderen die zijn aangelogd is, zodra ik in de buurt ben en de KINECT mij herkent krijg je dus een leding dat ik aangelogd wordt. Dit kan je oplossen door alle accounts die op de Xbox 360 aanwezig te zijn te voorzien van Face Recognition/Gezicht herkenning.

Microsoft Points

Is het geld waarmee je alles op Xbox live wat te koop is of te huur is mee kan betalen. Dit kan je in verschillende soorten aanschaffen als Opwaardeer kaart bij de diverse Game winkels of Elektronica winkels. Via een 16 cijferige code kan je dus je Xbox live account voorzien van credits/point (betaalmiddel). Wat later erbij komt, en wat nu al is uitgelekt op het Internet, is dat Paypal betalingsoptie ook wordt geintregreerd in de Nieuwe Xbox 360 Dashboard. Nu worden heel veel betalingen verricht door deze microsoft points of door je credit card te koppelen aan je Xbox Live account. Voor landen waar er geen gebruik wordt gemaakt van Credit Cards moest er een oplossing komen, hieraan is Microsoft met derde bedrijven aan het werk. Wat ik hoop is dat er meerdere betalingsopties zal mee gegeven worden zodat we zelf kunnen kiezen met wat we betalen. Ideal zal nog wel wat op zich laten wachtten daar zal Microsoft Nederland aan moeten werken om dit aan te bieden. We zijn het enigste land die dit gebruiken op dit ogenblik. Maar kan me voorstellen dat ze Moneybookers of E-Wallet, U-Kash e.d. naast Paypal integreren.

VIDEO KINECT

Is de Chat optie die je via de Xbox Live Netwerk en MSN krijgt. Zo kan ik via mijn Hotmail de chat optie op mijn PC chatten met Video Kinect.

Hiervoor moest de Link met MSN Messenger wel gemaakt worden daardoor is de weg voor Xbox Video KINECT en Windows Live Messenger open.

Bovenstaande zijn allebei Xbox 360 gebruikers met de KINECT maar ik kan u zeggen dat connectie met gewoon MSN messenger op uw PC net zo goed eruit ziet.

Wanneer je Video KINECT opstart dan ziet het als ondertaand eruit en kan je via de linker knoppen van vrienden, selecteren wie je wilt spreken.

Hier heb je wel de Xbox Live Netwerk voor nodig. Je moet dus een betaald account hebben bij Xbox Live om deze dienst te kunnen gebruiken. Hier kwam ik dus achter toen mijn Xbox Live account verliep en ik het nog niet had betaald toen ik in het Buitenland zat, toen werd het weer gewoon chatten en dat valt tegen omdat je dan weer met een gewone Cam zit, wanneer het donker is dan is het ook echt donker. Dat verbaasde me het meest dat de kwaliteit van Camera die in de KINECT zit ongelooflijk goed is.

De Camera is HD kwaliteit dus dan mag je ook wel wat beters verwachtten van je Video Chat met anderen. Je hebt hier natuurlijk wel een sneller of grotere bandbreedte nodig van Internet. Ook dit merkte ik in het buitenland waar de Wifi punt te ver weg was om Full reception (Volle Ontvangst) te hebben, Verbinding viel af en toe gewoon weg door de Video Chat die het niet trok. Al met al wanneer je een Xbox 360 KINECT hebt en je hebt een Xbox Live account het aanraden waard om te gebruiken.

Video Kinect and Messenger Demo

http://youtu.be/35KpZ8kPsb0

http://youtu.be/35KpZ8kPsb0?hd=1 (HD Link)

Ten slotte wil ik afsluiten natuurlijk met de Games die komen gaan op de Xbox 360.

Games

Er staan blockbusters op uitkomen.

Zo komt HALO 4 uit volgend jaar 2012 en evenzo daarvan is een Trailer te zien, Master Chief doet wederom naar jaren weg te zijn geweest weer zijn herintree. Dit wordt spectaculair de Graphics zijn adembenemend, we hebben nog geen Demo mogen zien op de E3 2011 zodat we hadden kunnen zien of de controller plaats gaat maken voor de KINECT.

Dit gaat wel gebeuren voor MASS Effect 3, Tomb Raider en Call of Duty Modern Warfare 3 om er maar een paar te noemen. Hieronder zijn links naar de Demo’s of Game Playes zoals ze het lieten zien op de E3 2011 in LA USA.

   

E3 2011: Halo 4 Teaser Trailer

http://youtu.be/XHFZx07p9yc

http://youtu.be/XHFZx07p9yc?hd=1 (HD Link)

http://youtu.be/BmRBewBIIs4

http://youtu.be/BmRBewBIIs4?hd=1 (HD Link)

Call of Duty: Modern Warfare 3 Gameplay Demo

http://youtu.be/CblUvlZDio8

http://youtu.be/CblUvlZDio8?hd=1 (HD Link)

Mass Effect 3: Kinect Gameplay Demo

http://youtu.be/xY7S3_08FPM

http://youtu.be/xY7S3_08FPM?hd=1 (HD Link)

Al met al wanneer je dit ziet heb je er gewoon weer zin in om te gaan Gamen. Nieuwe episodes in een nieuwe manier van Game playing. Er staan nog veel meer nieuwe Games op uit komen ook zo de Nieuwe Dance Central 2 waar je samen kan dancen wat niet mogelijk was in 1, Sesamstraat voor de jongeren maar ook voor de ouderen, ook Child of Eden maakt zijn opwachting. Allemaal stuk voor stuk ongelooflijk leuke Games die je naar een hogere level brengen in het spelen ervan

Onderstaande link geeft een lijst weer van Games die gaan uitkomen, dit kan je allemaal bekijken op Youtube.

http://www.youtube.com/playlist?p=PL80E13DA69EE7EC98

Published by Xap2

I'm a ICT Professional and MicroSoft & XBox Insider. I like creating Content for my Websites and I'm an Multi Talented Musician and Designer

%d bloggers like this: